„Titokzatos az út, amely előtted áll” – Endreffy Máté ordinációja

„Titokzatos az út, amely előtted áll” – Endreffy Máté ordinációja

Share this content.

Szöveg: kecskemetilapok.hu, fotó: Kiss Tamás
Kecskemét – Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület új püspöke első kecskeméti látogatása alkalmából 2018. július 14-én, szombaton ünnepi istentisztelet keretében lelkésszé avatta Endreffy Mátét.

A liturgiában dr. Varga Gyöngyi, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docense és Kis János, a helyi gyülekezet igazgató lelkésze vett részt, a Confirmát (megerősítő lelkészi áldást) pedig további 11 lelkipásztor énekelte.

„Titokzatos az út, amely előtted áll. Csodálatos a hivatás, nincs hozzá fogható, de sok meglepetés érhet. Nem azt kívánom, hogy minél többet láss előre, hanem hogy az Isten által készített egyenes úton járj!” – kezdte a püspök igehirdetését, melynek alapigéje így hangzott: „Az igaz ember ösvénye egyenes. Te egyengeted az igaz ember útját.” (Ézs 26,7)

A püspök kitért arra is, hogy ki az igaz ember: az Isten előtt meghódolt, bűnbánó, kegyelmet nyert ember, akinek van két meghajtott térde, két összekulcsolt keze és Megváltója.

A záróimádságot az immár lelkésszé szentelt Endreffy Máté mondta.

A békéscsabai származású fiatalember, akinek felmenői között több lelkész is van, teológiai tanulmányai végeztével gyakorlati évét töltötte Kecskeméten. Az ünnepi istentiszteleten a gyülekezet énekkara is köszöntötte őt énekkel, majd rövid beszédet mondott Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő, dr. Varga Gyöngyi teológiai tanár, Kis János kecskeméti lelkész, aki felolvasta Endreffy Géza budaörsi lelkipásztor levelét is, valamint Homoki Pál soltvadkerti lelkész.

Az alkalom szeretetvendégséggel zárult. Endreffy Máté soltvadkerti iskolalelkészként kezdi meg szolgálatát.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!