Tíz példázat ... mert akinek van, annak adatik

Tíz példázat ... mert akinek van, annak adatik

Share this content.

Szöveg: Aradi András
Bonyhád – Jézus példázatai az evangéliumok gyöngyszemei. Bennük – sokszor rejtetten – Isten országának titkai tárulnak fel, közérthető módon. Jézus ezzel az egyszerű eszközzel, egy-egy történet elmondásával hozta közelebb, vagy éppen távolította el az őt hallgató emberektől Isten országának megértését.

Gryllus DánielSumonyi Zoltán szövegeit felhasználva – már évek óta szólaltatja meg a bibliai szövegeket. Zsoltárok, Pál apostol levelei, valamint a Hegyi beszéd után most Jézus tíz példázatát énekli  zenéli elénk megragadó módon, zenész barátaival együtt.

Három együttesből (Kaláka, Korálsziget, Rackajam) verbuválódott az a csapat, akik 2020. október 18-án 18 órai kezdettel megszólaltatták Jézus szavait a bonyhádi evangélikus templomban.

Közreműködők voltak: Gryllus Dániel – ének, citera, furulya, klarinét és melodika, Smidéliusz Gábor – ének és gitár, Huszák Zsolt  gitár, Becze Gábor  nagybőgő, Pintér Zsolt – mandolin, Apáti Ádám – zongora.

A „Bonyhádi Nyári Esték” programsorozat idei záró alkalmát borkóstolóval egybekötött vendéglátással zárták le. Köszönet a Bonyhádi Borbarát Körnek, valamint Schmidt Győzőnek (Danubiana, Vitis), akik boraikkal kedveskedtek a résztvevőknek, illetve a Koller Panziónak, akik hazai ízeket varázsoltak a gyümölcsös nedűk mellé.

Akinek van, annak adatik, és bővölködik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van – olvassuk, halljuk Jézus szavát. Ezen az estén sokat kaptunk, bővölködtünk mély gondolatokban, ízekben, hangokban. Isten áldása legyen mindezen.

Címkék: Tíz példázat - Bonyhád -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!