Tizennégyen konfirmáltak Pápán

Tizennégyen konfirmáltak Pápán

Share this content.

Szöveg: Polgárdi Sándor
Pápa – Konfirmációi ünnepséget tartottak az evangélikusoknál pünkösdvasárnap, 2018. május 20-án. A konfirmáció hitben való megerősítést jelent. Az elmúlt vasárnap konfirmációi vizsgán adtak számot ismereteikről Pápán az evangélikus konfirmandusok.

Pünkösd az egyház születésének ünnepe, melyen elhangozott Péter pünkösdi prédikációja. Az ünnep ajándéka a megtérés és a közösséghez való tartozás. Ebben a tanévben tizennégyen készültek az első vallomástételre. Nemcsak bibliaismeretet, hanem egyháztanítást, egyháztörténetet is tanultak. S ezek mellett megismerték az énekeket, saját gyülekezetük történetét és életét. Örvendetes, hogy a felkészüléssel párhuzamosan a közösség is épült.

Az ünnepi istentiszteleten mindenki külön-külön igei áldást kapott, s együtt könyörgött a lelkész a nagy ünneplő gyülekezettel a fiatalokért és a Szentlélek munkájáért. Ezt követően a gyónás után részesülhettek az úrvacsorában. Minden evangélikussal együtt vallották, hogy Jézus Krisztus valóságosan jelen van az ő testében és vérében.

Az evangélikusok mernek reménykedni abban, hogy az egyházban beteljesedik a zakariási ígéret: „Ezt mondja a Seregek Ura: Azokban a napokban tízen is megragadnak a mindenféle népek közül egy júdait ruhája szegélyénél fogva, és ezt mondják: Hadd tartsunk veletek, mert hallottuk, hogy veletek van az Isten.” (Zak 8,23)

Jövel, Szentlélek Úr Isten, száll le reánk! Teremts közösséget az egyes ember és a Krisztusban hívők között!

Címkék: Pápa - konfirmáció -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!