Több száz rászoruló családot támogat tüzelővel az Ökumenikus Segélyszervezet

Több száz rászoruló családot támogat tüzelővel az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Egész évben országosan több száz olyan családot segít tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet, akiknek nem lenne önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítség a tűzifa, hiszen sokan a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak.

Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma. Ünnepi tűzifa-segélyakciójának keretében december 13-án egy budapesti családnak vitt több téli hónapra elegendő tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet, melybe önkéntesként bekapcsolódott a sportaerobik-világ- és Európa-bajnok Katus Attila és a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó Imre Géza.

Az adományok átadása az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtésének keretében zajlik, mely az ünnepi időszakban közösségi és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve forrást teremteni az egész éves, rászoruló embereket segítő munkájához.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz, s csupán 320 adomány (= 80 ezer forintnyi tűzifa) már melegen tarthatja egy család otthonát a leghidegebb téli hónapokban!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!