Tökéletes ütemben haladnak a kolozsvári evangélikus templom renoválási munkálatai

Tökéletes ütemben haladnak a kolozsvári evangélikus templom renoválási munkálatai

Share this content.

Forrás: evangelikus.ro
Kolozsvár – Új szakaszába érkezett a kolozsvári templom restaurálási munkálata, amelyet a Kvadrum Axis cég végez. Fehér Attila esperes-főtanácsos, a templomrenoválási projekt vezetője ellenőrizte a projektet.

A restaurálás kültéri munkálatai tavaly decemberben lezárultak, az idei évben pedig elkezdődött a templom belső felújítása. Az elmúlt hetekben megerősítették a boltívet, a létező repedéseket szakszerűen kijavították, a munkafolyamat jelenlegi szakaszában a festési-mázolási munkálatok folynak. Az elmúlt hónapban elkezdődött az oltárkép restaurálása is, mely Johann Gentiluomo bécsi akadémiai festő alkotása az 1820-as évekből. Ezzel párhuzamosan zajlik a csillár felújítása, újradrótozása is. Február első napján elkezdték az 1913-ban átadott, Walker cég által épített három manuálos hangversenyorgona restaurálási munkálatait, melynek első lépésében a szélládákat és a sípokat takarítják. Több mint 100 év után végre megépítik és beszerelik a harmadik manuál szélládáját is.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!