Kereszténységről is kaptak esszéfeladatot a történelemből érettségizők

Kereszténységről is kaptak esszéfeladatot a történelemből érettségizők

Share this content.

Forrás: Eduline.hu
Budapest – A kereszténység születése, a második világháború és az 1956-os forradalom is téma az esszéknél a középszintű történelemérettségi második részében.

Az írásbeli második részében esszéfeladatokat kapnak a vizsgázók, akik mindegyiknél kapnak valamilyen forrást, például szöveget, képet, adatot vagy térképet segítségképpen. Idén szóba került a kereszténység születése, a második világháború és az 1956-os forradalom is téma az esszéknél. A feladatsor kétféle kifejtendő feladatot tartalmaz: rövidet, amelyet körülbelül 100-130 szóban, vagyis 12-16 sorban kell megoldani, valamint hosszút, amelynél 210-260 szavas, vagyis körülbelül 26-32 soros esszét várnak a vizsgázóktól – írta az Eduline.hu.

A mai történelem érettségiről bővebben itt olvashatnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!