Történelmi felfedezőút magyarországi világörökségeink útján

Történelmi felfedezőút magyarországi világörökségeink útján

Share this content.

Forrás: szatmar.ro
Szatmárnémeti – Immáron másodszor részesült a Szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus Egyházközség a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásában, így idén augusztus 17–19. között az egyházközség tagjai történelmi felfedezőútra indultak a magyarországi világörökségek útján.

A kirándulás alkalmával huszonhat gyülekezeti tag látogatott el elsőként a 82 000 hektáron elterülő Hortobágyi Nemzeti Parkba, mely az Unesco Világörökség részét képezi. A rezervátumként is működő terület növény- és állatvilágával elbűvölte a látogató csoportot. A gémeskutak, a Kilenclyukú híd, a látogatóközpont, a Hortobágy–halastavi kisvasút, a Hortobágyi Vadaspark és a kirakodóvásár voltak az első nap legfontosabb látnivalói.

A beszámoló itt folytatódik.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Szatmárnémeti -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!