Imádsággal emlékeztek meg a trianoni gyászos eseményekről Kiskőrösön

Imádsággal emlékeztek meg a trianoni gyászos eseményekről Kiskőrösön

Share this content.

Forrás: Kiskőrös TV
Kiskőrös – Megható és torokszorító pillanatokat élhettek át azok, akik elmentek 2020. június 4-én délután a kiskőrösi evangélikus templomban rendezett megemlékezésre. Lupták György nyugalmazott evangélikus esperes bevezető gondolatai után Turán István történész beszélt a trianoni békediktátumról és máig ható következményeiről.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar 100 évvel ezelőtti megrendítő imáját Boldoczki Sándorné olvasta fel, majd pontban 16 óra 30 perckor megkondultak a templom harangjai, elsőkét a legkisebb harang, mely már 1920-ban is a toronyban volt. A 100 másodperc leteltével Szokody Anikó orgonakíséretével felcsendült előbb a magyar, majd a székely Himnusz.

Az eseményen készült filmet a Kiskőrös Televízióban lehet majd megtekinteni.

Címkék: Kiskőrös - imádság - Trianon -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!