Új­ he­lyen­ –­ vál­to­zat­lan­ kí­ná­lat­tal – Beszélgetés a Luther Kiadó régi-új könyvesboltjáról

Új­ he­lyen­ –­ vál­to­zat­lan­ kí­ná­lat­tal – Beszélgetés a Luther Kiadó régi-új könyvesboltjáról

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Boda Zsuzsa
Mint arról az Evangélikus Élet többször is hírt adott, egyházunk Üllői úti székházának felújítása miatt december végén a Luther Kiadó, így a hozzá tartozó könyvesbolt is – ideiglenesen – új helyre költözött. Széchenyi Magdolnával, a könyvesbolt vezetőjével az Evangélikus Élet beszélgetett.

Az elkövetkezendő két-három évben hova menjenek azok, akik Önöknél szeretnének vásárolni?

– Budapesten belül továbbra is a VIII. kerületben maradtunk, a Kiss József utca 2/A házszám alá költözött a bolt. Az új hely is jól megközelíthető: a Kiss József utca a Blaha Lujza tértől a második keresztutca a Keleti pályaudvar irányában. Az autóval érkezők elég könnyen találhatnak parkolóhelyet a környékünkön. Azoknak, akik a Blaha Lujza térről tömegközlekedéssel szeretnének hozzánk eljutni, a Népszínház utcából induló 99-es buszt ajánlom, amelynek az első megállója velünk szemben található. Ezenkívül a 4-es metró II. János Pál pápa téri megállója csupán pár perc kényelmes sétára van tőlünk.

A Luther Kiadó többi részlege is itt található?
– Részben. A könyvesbolton kívül a pénzügyi és a csomagolási-postázási részleg költözött a 2/A szám alá. Kendeh K. Péter igazgatónak, valamint a kiadó titkári és szerkesztői feladatokat ellátó munkatársainak az irodái a mellettünk lévő épületben, a 4. szám alatt bérelt helyiségekben találhatók. Tulajdonképpen mindannyian az úgynevezett Luther-ház egyik épülettömbjében vagyunk; ez az otthona a budapesti szlovák ajkú gyülekezetnek is. Az Evangélikus Életszerkesztősége a IX. kerületbe, az Üllői út 25. szám alá költözött, őket ott találják meg az Olvasók.

A mostani könyvesboltba belépve az előzőhöz képest jóval kisebb helyiségben találja magát az ember…

– Így van, viszont itt az Üllői úti üzlet szinte teljes kínálata elfér. Az igaz, hogy az előző hely jóval tágasabb volt ennél, de a nagy ablakok miatt a polcok szempontjából nagyon sok volt a holttér.

– Szőke Edina munkatársával együtt milyen kínálattal várják a magánszemélyeket, a gyülekezeti iratterjesztőket és a lelkészeket?

– Változatlan nyitva tartás mellett – hétköznapokon 9 és 17 óra között – változatlan kínálattal. Saját kiadványaink mellett továbbra is áruljuk más kiadók könyveit, képes- és igéslapjait, valamint CD-ket, DVD-ket, kulcstartókat és egyéb ajándéktárgyakat.

– A Luther Kiadó háza tájáról milyen könyvújdonságokra hívná fel Olvasóink figyelmét?

– Tavaly nyáron volt a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó tizedik, jubileumi alkalma. Ennek kapcsán jelent meg nem sokkal karácsony előtt Mesterházy Balázs Nyisszantások című könyve, amely a találkozótól függetlenül is kellemes olvasmány. Igen keresett volt, így hamar elfogyott a 2013-ban napvilágot látott, Ízlelő–(Egy)háztáji ízeink című szakácskönyv. Ennek második, változatlan utánnyomása decembertől újra kapható. Idén megjelent a Credo evangélikus folyóirat új száma. Szabó Lajos szerkesztésében készül egy új evangélikus keresztelési kézikönyv, valamint hamarosan befejezik a szerkesztők a Luther sorozat Igehirdetések című kötetét. A Luther Kiadó „új műfajt teremt” majd Kamarás István Titkos kutatónapló című ifjúsági regényével. Ezeken kívül, tudomásom szerint, a napokban megy nyomdába a magánkiadásban készült, de majd nálunk is kapható interjúkötet Küldetésben címmel, amely Weisz Jenő Németországban élő nyugalmazott evangélikus lelkész igen sokszínű élettörténetét mutatja be.

– Más kiadók újdonságai közül is tudna ajánlani?

– A Kálvin Kiadó gondozásában egy új gyerekbiblia kerül könyvesboltunk polcára Kicsik képes Bibliája címmel. A Harmat Kiadó égisze alatt megjelenő Family magazin legújabb száma a házasság hetére koncentrál, illetve mi is áruljuk A házasságról című könyvet.

– Ha valaki nem tud elmenni a könyvesboltba, hogy személyesen vásárolja meg a kiválasztott termékeket, hogyan juthat hozzájuk?

– Ez esetben írásban küldje el hozzánk megrendelését a kiado@lutheran.hu e-mail címre vagy az 1085 Budapest, Üllői út 24. postacímre. A megrendelés beérkezése után változatlan díjszabás mellett postázzuk ki a kért kiadványokat.

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!