Udvari karácsonyi rendezvényben reménykednek a pápai evangélikusok

Udvari karácsonyi rendezvényben reménykednek a pápai evangélikusok

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Pápa – Még ha templomi istentisztelet nem is lehet, de szabadtéri ünnepséget szervezne a szentestére való ráhangolódás céljából felékesített udvarán az evangélikus egyházközség Pápán.

A Pápai Evangélikus Egyházközség karácsonyfát, betlehemet és adventi koszorút állított a Lutheránus sziget udvarán. Polgárdi Sándor esperes elmondta, csütörtökön és pénteken folytak az adventi, karácsonyi előkészületek. Az általa gyülekezeti lelkészként Takácsiból adományozott, harmincegy éves ezüstfenyővel való teendőkben a takácsi gyülekezet gondnoka és presbitere, Kovács Sándor és Somogyi László segédkezett.

Az esperes megjegyezte, a karácsonyfa már Luther Márton kora óta jelzi az ünnep meghitt voltát. Sajátjukat napról napra gazdagítják díszekkel, valamint majd ki is világítják az arra járók örömére. A betlehemet tavaly helyezték ki először a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztályának pályázata nyomán. A figurákat Pomuczné Domanovszki Éva készítette Tótkomlóson, az asztalos munkát Borsos Gyula végezte, aki Végh Gyula gondnokkal rakta össze a jászolt, illetve állította fel a fenyőfát is. Az adventi koszorú jelképezi a várakozás négyhetes időszakát, mely felkészít bennünket Jézus Krisztus születésére.

„Ezen előkészületek külsőségek, azonban mutatják, hogy lélekben előre tekintünk. Az idei adventünk és karácsonyi ünneplésünk valóban más a járványveszély és a gyülekezési tilalom miatt. A pontos rendelkezéseket még nem látjuk előre, és hogyha a templomban nem is tarthatunk istentiszteletet, de reménykedünk, hogy az advent hangulatát, a szenteste lelkiségét közelebb hozhatjuk az emberekhez az udvaron tartandó, tehát szabadtéri rendezvénnyel” – fűzte hozzá Polgárdi Sándor esperes.

Hivatkozások: Cikk a Veol.hu oldalán. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!