Új korlátozásokat léptettek életbe Helsinkiben és környékén a koronavírus miatt

Új korlátozásokat léptettek életbe Helsinkiben és környékén a koronavírus miatt

Share this content.

Forrás: otimaa24.fi, irkkojakaupunki.fi, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Helsinki – A szaporodó esetek miatt ismét korlátozásokat vezetett be a helsinki és az espoo-i egyházkerület a gyülekezeti alkalmakra vonatkozóan. Az istentiszteletek és minden egyéb gyülekezeti helyszínen történő alkalom esetében december 13-ig 20 főben maximalizálták a szolgálattevők és a résztvevők összesített létszámát.

Az istentiszteleteket ismét mindenhol közvetítik, azonban Helsinkiben nem javasolják azok előre történő felvételét. A létszámkorlátozás a döntéshozó testületeket nem érinti, mivel – ahogy fentebb is láthattuk – a digitális üléseket az egyházi törvény egyelőre nem teszi lehetővé. 

Egyházi alkalmazottak segítik a kontaktkutatást

Helsinkiben és környékén egyébként több mint harminc egyházi alkalmazott szakította félbe normál feladatait, hogy azok helyett a hatóságokat segítsék a koronavírus-fertőzöttek kontaktjainak felkutatásában. A 12 különböző gyülekezethez tartozó jelentkező többsége diakóniai munkatárs, de vannak köztük lelkészek, ifjúsági munkások és egyházfik is. 

Az emberi erőforrások átcsoportosításáról az önkormányzat és a helsinki gyülekezettársulás állapodott meg, első körben az év végéig. 

Címkék: Helsinki - egyház - koronavírus - Espoo -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!