Új közösségi tér épült Csurgón

Új közösségi tér épült Csurgón

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Csurgó – 2018. szeptember 15-én, szombaton ünnepi istentisztelet keretében adtak hálát a csurgói evangélikusok gyülekezeti házuk felújításáért és az új közösségi épület elkészültéért. Az eseményen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna somogy-zalai esperes vett részt.

A hálaadás fontosságára hívta fel a figyelmet a meghívón is szereplő Zsolt 127,1–2 alapján tartott prédikációjában Szemerei János. „Nekünk van szükségünk a hálára, arra, hogy felismerjük, Istenre számíthatunk a mindennapokban” – fogalmazott a püspök. Majd hozzátette: a közösségi terek azért nagyszerű helyek, mert a teherletétel és a felszabadulás helyei is lehetnek.

Az istentisztelethez kapcsolódó közgyűlésen Papp Istvánné felügyelő köszöntötte a vendégeket, majd köszönetet mondott a gyülekezeti tagoktól kapott anyagi és természetbeni támogatásért, illetve a munkálatok terén nyújtott segítségért.

Ezt követően Korontos Sándor gondnok beszámolt az elvégzett munkákról, melyeket pályázatokból, a Magyarországi Evangélikus Egyháztól kapott támogatásból, valamint az egyházközség saját alapítványi forrásaiból és a gyülekezeti tagok adományaiból finanszíroztak. A gondnok elmondta: a leromlott gyülekezeti ház felújítása, a templom és a gyülekezeti terem belső festése mellett a régi melléképületek helyén új közösségi házat alakítottak ki, illetve többek között elkészült az új kerítés és a térköves parkoló is.

Ezután a jelenlévők átvonultak a parókia udvarára, ahol Szemerei János püspök megáldotta az új épületet. Áldást mondott Szászfalviné Farkas Judit helyi református lelkész, Halász Sándor nyugalmazott, illetve Sikter János porrogszentkirályi evangélikus lelkész is.

Az ünnepség a helyi Eötvös József Általános Iskola éttermében tartott szeretetvendégséggel zárult.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!