Új közösségi térrel gazdagodott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Új közösségi térrel gazdagodott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Share this content.

Forrás: cyberpress.hu, további szöveg és fotó: Adámi Mária
Sopron – Hivatalosan is átadásra került a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola új aulája, amely közel 300 millió forint önerőből épült meg, és amelynek a megvalósításához az evangélikus egyház 50 millió forinttal járult hozzá. Igaz, az új közösségi teret a március 15-ei ünnepségen már használta az iskola közössége, a hivatalos avatóra és az ünnepi istentiszteletre most került sor.

Vadonatúj aulával gazdagodott a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola. 2018. március 23-án, pénteken tartották az átadó ünnepséget, melyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét, és mondott áldást az elkészült létesítményre. A liturgiában Kadlecsik Zoltán iskolalelkész mellett részt vett az intézmény korábbi lelkésze, Matus Klára Krisztina, valamint Tóth Károly soproni igazgató lelkész is.

Az iskola tanulói tavaszi versekből összeállított, rövid műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Zenével közreműködött a diákok énekkara, illetve a tanárokból alakult kamarakórus.

Rajnai Károly, az intézmény igazgatója az ünnepségen köszöntőjében kiemelte, hogy egy évtizedes álmuk vált valóra azzal, hogy birtokba vehették a két épületszárny közötti közösségi teret, amelynek kivitelezési munkálatai tavaly májusban kezdődtek, és a hely végre méltó otthona lesz a közös áhítatoknak. Az új aulában a tervek szerint  kiállításoknak is helyet adnak majd a jövőben, de alapfunkcióját tekintve természetesen ez lesz az intézmény rendezvényeinek is az otthona.

Az igazgató köszöntőjében hangsúlyozta: a mintegy 350 millió forintos beruházást nagyrészt önerőből valósították meg, a költségekhez az evangélikus egyház 50 millió forinttal járult hozzá.

Az ünnepi avató ünnepségen a közösségi teret Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke avatta fel az istentiszteletet követően, majd az intézmény diákjainak irodalmi műsora és énekkaruk színvonalas fellépése következett.

Az aula mint találkozási hely és ünnepi színtér jelentőségét emelte ki ApCsel 5,12–16 alapján tartott prédikációjában Szemerei János püspök. „Remélem, hogy az aula helyet ad majd arra, hogy megsejtsük azt a titkot, azt a csodát, amit az Isten szeretete kínál. Az lenne a legnagyszerűbb, ha valami ebből a szeretetből megérintene itt bennünket” – fogalmazott.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!