Új tulajdonban a Rádió Szarvas

Új tulajdonban a Rádió Szarvas

Share this content.

Forrás: korostelevizio.hu, newjsag.hu, szöveg: Hegedűs Éva
Szarvas – 25 év után értékesítették az egykor Cervinus Rádióként indult helyi médiumot. Dankó Ervin, a rádiót üzemeltető Mediorix Szolgáltató Bt. tulajdonosa úgy döntött, hogy életkörülményei megváltozásából adódóan nem folytatja tovább a nagy múltú elektronikus médium vezetését. A vállalkozást Sipos Zoltán és Lázár Zsolt közösen vásárolták meg, akik 2019. december 15-tel vették át a működtetést. Az Evangélikus.hu Lázár Zsolt evangélikus esperestől megtudta, szeretettel várják az evangélikus gyülekezetek híreit és lelkészek áhítatait is a műsoraikba.

Lázár Zsolt a Körös Televízió stúdiójában folytatott beszélgetésen magyarázatot adott arra, esperesként hogyan került kapcsolatba a rádióval. Mint elhangzott, négy évvel ezelőtt a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye pályázatot nyújtott be a frekvencia elnyerésére, amit akkor nem nekik ítéltek. Az értékesítésről értesülve ismét elgondolkodott a lehetőségen, s magánszemélyként keresett szakmai partnert.

„A legfontosabb, amit ebből a hallgatók érzékelni fognak, hogy hellyel-közzel minden marad változatlan. Természetesen idővel lesznek apró változások, de a lényeg, hogy alapvetően ezzel a rádióval meg volt elégedve a szarvasi lakosságnak az a része, amelyik hallgatta. Nem szándékunk fenekestül felforgatni a dolgokat. A rádió munkatársaival már beszéltünk. Véleményünk szerint valamennyien nagyon színvonalas munkát végeznek, ezért mindenki csinálja tovább a maga dolgát. Műsorok nem fognak megszűnni, ill. értelemszerűen mindössze a kívánságműsor, amit Ervin vezetett” – tájékoztatott az elképzeléseikről Sipos Zoltán.

Rámutatott, a jövőbeli legfőbb változás a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) által előírt feltétel betartásából adódik. Ennek lényege, hogy bizonyos arányú szöveg és zeneidőt kell teljesíteni, amelyre vonatkozóan korábban adódtak nehézségek. A megoldást meglátásuk szerint részben az Országos Evangélikus Egyház által biztosított központi anyagok sugárzása jelenti. Törekszenek a felekezeti arányok egyensúlyára is, vagyis szeretnék felvenni a kapcsolatot a már működő egyházi rádiókkal. Emellett a Körös Televízióban készült műsorok bizonyos százaléka is beszerkesztésre kerülne.

Hangsúlyozták, semmiképp sem egyházi rádiót szeretnének kialakítani, de mindenképp nagyobb teret kapna ez a terület.

A teljes cikk itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!