Újabb öt évre akkreditálták az EHE doktori iskoláját

Újabb öt évre akkreditálták az EHE doktori iskoláját

Share this content.

Forrás: EHE
Budapest – A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság újabb öt évre, 2025. április 9-ig akkreditálta az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) doktori iskoláját.

„A doktori iskola által készített önértékelés, az átvizsgált nyilvános egyetemi dokumentumok és a helyszíni látogatás alapján megállapítható, hogy a Hittudományi Doktori Iskola minőségbiztosítási rendszere, az ESG (Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area) elvei értelmében egységes szerkezetű, az egész doktori iskolára kiterjed – írták a határozatbanA doktori iskola minőségbiztosítási- és fejlesztési folyamatai tervezettek; a tervezési, ellenőrzési, mérési és értékelési eljárásai rendszeresek. A vezetési folyamatok és a minőségbiztosítási folyamatok között erős a kapcsolat, az oktatás-kutatás menedzsmentje megfelelő, iránya illeszkedik a doktori iskolai stratégiájához. A támogató folyamatok – pénzügyi, gazdálkodási, informatikai – és az infrastruktúra kiváló hátteret biztosítanak az oktatási, kutatási tevékenységhez.”

A MAB határozatát és a látogatóbizottság jelentését a következő linkeken találjják meg:

https://www.mab.hu/wp-content/uploads/2020/04/D31-EHE-2020.04.09.pdf

https://www.mab.hu/wp-content/uploads/2020/04/D31_LB_jelentes_EHE.pdf

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!