Újra fedélzeten a Szélrózsa-tízek

Újra fedélzeten a Szélrózsa-tízek

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Harmati Dóra
Budapest – Első alkalommal ült össze a 2020-as év országos evangélikus ifjúsági találkozójának főszervező csapata, a Szélrózsa-tízek. A Magyarországi Evangélikus Egyház budapesti Üllői úti Országos Irodájában február 13-án tartott megbeszélést az esemény koordinátorai – Szeli Noémi, az országos iroda gyülekezeti és missziói osztályának referense és Homoki Pál soltvadkerti evangélikus lelkész, „Szélrózsa-atya” – vezették.

„Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz” (Zsid 13,8) – hangzott a kezdőáhítat alapigéje. Homoki Pál egy tanmese alapján a hajó és a világítótorony metaforájával érzékeltette a közös munka jellegét: a mindig biztos viszonyítása pont, a világítótorony maga Jézus. Felhívta a figyelmet arra is, hogy bár a megbeszélések során bizonyosan lesznek ütközések és problémák, de ha Isten Lelke vezérli a csapatot, akkor a gondok meg fognak oldódni. „Nagyon szeretném, ha ezzel az üzenettel tudnánk elindulni, együtt lenni az előttünk álló másfél esztendőben. Jézus Krisztus a mi világítótornyunk, azért dolgozunk, hogy az ő igéjét segítsük minél több fiatalhoz eljuttatni” – mondta a lelkész.

Bár a jövő évi Szélrózsa szervezőcsapata nem tíz főből áll, a „vezérkar” hagyományos elnevezését megtartották. A Szélrózsa-tízek két koordinátorát a különböző munkaágak vezetői lesznek hivatottak támogatni a jövő évi, ma még ismeretlen időpontban és helyszínen megrendezendő, immár tizenharmadik nyári találkozó végéig.

A teológiai háttér felelősei Molnár Lilla és Pongrácz Máté lelkészek lesznek, a középiskolás korosztály megszólításáért Nagy Szabolcs teológushallgató, az egyetemisták megszólításáért pedig Hajduch-Szmola Patrik lelkész és felesége, Kovács Barbara lelkésznő felel. A kulturális programok megszervezése Szlaukó Orsolya ceglédi lelkészre hárul, ezen belül a zenei élet sokszínűségéről Szidoly Roland teológushallgató lesz hivatott gondoskodni.

A Lehetőségek piacát Rosta Izabella koordinálja majd, a sportprogramokért Fabiny Márton és Schranz Ambrus vállalta a felelősséget, a nemzetközi kapcsolatok referense pedig Baranyay Bence. Ők szintén valamennyien az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói, míg a marketing és a szponzoráció Galántai Renáta szakember keze alá tartozik. A pénzügyek koordinálását és a környezettudatos szemlélet megvalósítását ezúttal is Antal Bálint, a Luther Kiadó megbízott igazgatója felügyeli, a médiában való megjelenésről pedig az Evangélikus Információs Szolgálat munkatársa, e sorok írója fog gondoskodni.

A cikk az Evangélikus Élet magazin 84. évfolyam, 7–8. számában jelent meg 2019. február 24-én.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a kiadó oldalán.

Címkék: Szélrózsa - 2020 -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!