Újra kiadták A keresztfa tövében című Ordass-könyvet

Újra kiadták A keresztfa tövében című Ordass-könyvet

Share this content.

Forrás: Ordass Lajos Alapítvány
Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány újra kiadta Ordass Lajos püspök A keresztfa tövében című böjti meditációs könyvét. Szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik lépésről lépésre, egyre mélyebben meg akarják élni a böjti utat, amely Krisztus keresztjéhez vezet.
A kötet 1100 forintos áron megvásárolható a Huszár Gál Könyvesboltban és a Luther Kiadó boltjában, de megrendelhető egy válasz e-mailben is. Nagyobb példányszám esetén kedvezményt is tudnak biztosítani az alapítványnál.
 
Részlet a könyvből:
 
Uram!

Minden olyan megrendítő, ami itt, a Golgotán történik. Ami azonban teljességgel megrendíti a lelkemet, az a te Istenhez kiáltó szavad: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?” ...

Te ezt a kiáltásodat a Zsoltárból idézted. Hangosan a Zsoltárnak csak ezt az egy versét mondtad ki, de magadban bizonyára csöndesen végigimádkoztad az egész Zsoltárt. Márpedig annak a Zsoltárnak csak az elején vannak a szenvedés panaszos mondatai. Később azonban Isten hűségét magasztaló, dicsőítő énekké válik. Így tehát bizonyosra vehető, hogy lelkedben az utolsó hang Isten magasztalása volt. (...)
Az a hely... küzdőtér volt. A világtörténelem legelkeseredettebb összecsapásának helye volt az. Számomra elhagyatottságodnak ez a kiáltása nem bizonyíték amellett, hogy akkor az Isten messze elment Tőled. Hiszen semmmiben bizonyosabb nem lehetek, mint abban, hogy ha Isten valahol e világon elszakíthatatlanul egy volt Veled, akkor az pontosan itt volt: haláltusád óráján. Nekem ez a borzasztó kiáltásod kizárólag csak azt mutatja, hogy a föladat, amelyet magadra vették, irtózatosan nehéz volt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!