Negyedik alkalommal rendezik meg az Újszövetség Maratont Székesfehérváron

Negyedik alkalommal rendezik meg az Újszövetség Maratont Székesfehérváron

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolal Zsuzsanna, fotó: Vörösmarty Színház, Székesfehérvár
Székesfehérvár – Idén már negyedik alkalommal rendezik meg az Újszövetség Maratont a székesfehérvári Vörösmarty Színház szervezésében. Az alkalom ökumenikus, de nem csak lelkészek, hanem önkéntes felolvasók jelentkezését is várják. Kovács Emőkével, a székesfehérvári Vörösmarty Színház marketingmenedzserével beszélgettünk a kezdeményezésről.

Különleges lelki eseményre hívnak a székesfehérvári Vörösmarty Színházba. Az Újszövetség Maratonon résztvevők tízperces részleteket olvashatnak fel az Újszövetségből. A maraton idén adventelső hétvégéjén, 2015. november 28-án 23 órakor indul.

– Honnan ered az Újszövetség maraton alapötlete? Ki volt a kezdeményező?

– Dr. Szikora János igazgatónak volt az ötlete, célként tűzte ki igazgatói mandátuma legelején, amit a székesfehérvári egyházatyák és a lakosok is örömmel üdvözöltek.

– Milyen indíttatás vezérli a színházat, hogy helyt adnak a rendezvénynek?

– A Vörösmarty Színház a közösség színháza mottóval fémjelzi tevékenységét, így minél intenzívebben részt kíván venni a város életében mint kulturális intézmény. Azért indította útjára az Újszövetség Maratont, hogy advent első hétvégéjén a figyelmünket a várakozás meghittsége és a karácsony csodája felé fordítsa.

– Mely egyházi személyek vállalták eddig a felolvasást?

– Spányi Antal püspökatya, Berze János református lelkész, Somogyi László református lelkész és Bencze András evangélikus lelkész.

– Ki lesz az első és az utolsó a tervek szerint?

– Spányi Antal püspökatya indítja az olvasást és dr. Szikora János, színházunk igazgatója zárja.

– Hol lehet jelentkezni az önkénteseknek?

– A Vörösmarty Színház előcsarnokában felállított pultnál lehet regisztrálni, kizárólag személyesen.

– Milyen fordítású Bibliából olvasnak fel a rendezvényen?

Kétféléből. A katolikus Biblia: a Nagy Képes Biblia, (Pantheon Kiadó, 1993), amelyet a Magyar Püspöki Kar megbízásából a Szent István Társulat Bizottságának professzorai fordítottak, a kötet az 1972-ben készült, a Magyar Katolikus Püspöki Kar által jóváhagyott Szentírás szövegével azonos. A protestáns Képes Biblia a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Újszövetségi Bibliafordító Szakbizottságának fordítása.

– Mennyi ideig tart majd a felolvasás?

– November 28-án este 11 órakor kezdünk és a tervek szerint 29-én 19 órakor végzünk, tehát megközelítőleg húsz órán át tart majd a felolvasás.

(Illusztrációink a korábbi eseményeken készültek.)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!