Ülésezett az esperesi tanács

Ülésezett az esperesi tanács

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Lázár Zsolt
Szarvas – Aradi András lett az esperesi tanács titkára, és az esperesek szándékukat fejezték ki, hogy a zsinati előkészítő munkában, különösen is a stratégiai kérdések terén ezentúl elmélyültebben részt kívánnak venni, ezért a tanácskozások alkalmait a zsinati ülésekhez igazították – többek között ezek voltak azok a legfontosabb döntések, amelyek 2018. november 20-án Szarvason születtek az esperesi tanács ülésén.

Mint megtudtuk, az esperesek aktuális témákat tárgyaltak meg, különösen is a zsinati választással kapcsolatban. A lelkészi életpályamodell bevezetéséről Krámer György országos irodaigazgató, Csorba Gábor gazdasági osztályvezető és Lackner Pál, a Püspöki Tanács titkára tartott előadást.

A felnőttképzésről Pángyánszky Ágnes szólt. Bevezető áhítatot tartott Győri Péter Benjámin esperes, úti áldást mondott a házigazda, Lázár Zsolt esperes.

Címkék: Esperesi Tanács -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!