Ünnepi alkalommal zárták le az MEE X. Zsinatát

Ünnepi alkalommal zárták le az MEE X. Zsinatát

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus, hang: Jansik Tamás
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház X. Zsinatának 19. záró ülésszakára került sor 2018. szeptember 29-én, szombaton az országos iroda Üllői úti székházában lévő józsefvárosi evangélikus templomban.

Az alkalmon nyitóáhítatot tartott Hafenscher Károly, a zsinat lelkészi elnöke.

A létszámhiányból adódó programmódosításnak köszönhetően a jegyzőkönyv és napirend elfogadásával picit várni kellett, majd sor került Hafenscher Károly beszámolójára, a májustól eltelt időszakról.

Fabiny Tamás előterjesztésében az elnök-püspöki beszámoló következett a második ülésen.

A harmadik ülésen az országos felügyelő, Prőhle Gergely tartotta meg az elmúlt hat évről szóló összegzését.

A következő ülésen Hafenscher Károly elmondta záróértékelését.

Az ötödik ülésen Abaffy Zoltán, a zsinat nem lelkészi elnökének beszámolója következett.

A zsinat záróakkordjaként ünnepi, bűnbánati és hálaadó, úrvacsorás istentiszteletet tartottak, amelyen Fabiny Tamás elnök-püspök prédikált ApCsel 27,23–24 alapján. A liturgiában Hafenscher Károly és Rostáné Piri Magda, a zsinat lelkészi alelnöke vett részt. Lk 10,17–20 sorait a szertartás folyamán Abaffy Zoltán olvasta fel.

KÉPGALÉRIA:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!