Ünnepi megemlékezés a farádi gyülekezetben

Ünnepi megemlékezés a farádi gyülekezetben

Share this content.

Szöveg és fotó: Wagner Gyula
Farád – A hatvan évvel ezelőtti konfirmációra úrvacsorás istentisztelet keretében emlékeztek Farádon. 1959. májusában 18 fiatal erősítette meg hitét az Úr színe előtt. Közülük hatan vettek részt az ünnepi alkalmon. Négyen már megtértek a Teremtőjükhöz, a többiek utazást korlátozó betegségük miatt nem tudtak eljönni. Annak idején Szalay Sándor volt a település lelkésze.

Farád helynév már 1228-ban szerepel az oklevelekben. Az evangélikus gyülekezet a XVII. században erősödött meg. Az 1600-as évek feljegyzései Kőszegi Lőrinc nevét említik a helyben szolgáló lelkészként (1628). A templom alapkövét 1783-ban helyezték el, majd 1847-ben arról értesülünk, hogy felújították.

Hanvay Enikő lelkésznő köszöntőjében követendő példaként hozta a mostani konfirmációra készülő fiatalok elé a hitüket azóta is ápoló és megtartó felnőtteket. Az ünnepi együttlét úrvacsorával zárult.

Címkék: konfirmáció - jubileum - Farád -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!