Ünnepvárás Sikátoron

Ünnepvárás Sikátoron

Share this content.

Szöveg: Szakosné Mihátsy Zília, fotó: Szakos Hanna
Sikátor – A Magyar Falu Program keretében a Sikátori Evangélikus Egyházközség karácsonyi ünnepváró alkalmat szervezett.

A program kézműves foglalkozással kezdődött, ahol lányok, fiúk, felnőttek is készítettek karácsonyi díszeket - a legkisebbektől az idősebbekig bezárólag. Voltak, akik a színezést választották vagy éppen különböző társasjátékban próbálták ki magukat. Külön öröm volt számomra, hogy volt, aki először csak messziről szemlélte a játékot, majd 2 perc múlva - amikor arra tekintettem - már a játék örömeibe belefeledkezve gyűjtötte épp a kártyákat. Mindeközben karácsonyi zene szólt, így még jobban sikerült ráhangolódni az ünnepre. Köszönöm azoknak, akik már velem együtt érkeztek és aktív segítők voltak a foglalkozáson!

Ünnepségünk következő részében Szakos Csaba evangélikus lelkész ádventi gondolatait hallgathattuk, majd a Bakonytamási Énekkar zenés-verses összeállítása következett. A jelenlévők sokaságát Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő asszony köszöntötte. Köszönjük szívhez szóló szavait, gondolatait és hogy jelenlétével, a magyargencsi asszonyokkal együtt megtisztelt bennünket!

A napunk szeretetvendégséggel zárult, ahol a sikátori asszonyok finom süteménnyel és teával kínáltak bennünket.

Egy sikeres, nyertes pályázatnak köszönhető, hogy ez az ünnepség a Magyar Falu Program keretében megvalósulhatott. Köszönet érte Magyarország kormányának, illetve Kara Ákos államtitkárak, a térség országgyűlési képviselőjének!

 

Címkék: Sikátor - advent -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!