Út az ígéret földjére – egy menekült család újra együtt Magyarországon

Út az ígéret földjére – egy menekült család újra együtt Magyarországon

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg és fotó: Laborczi Dóra
Egyházi és civil összefogás és egy elszánt család hite, emberfeletti küzdelme kellett ahhoz, hogy a kilenctagú afrikai család újra együtt lehessen és megkezdhessék közös életüket Magyarországon, ami számukra most az ígéret földjét jelenti.

Menekülés a szolgaság földjéről

„Születésemtől fogva keresztény ember voltam, így élek a mai napig. Az, hogy össze tudtuk hozni újra a családot, Istenbe vetett hitünknek köszönhető. Izrael gyermekei rabszolgák voltak Egyiptomban, szenvedtek és jobb életre, szabadulásra vártak. Akik segítettek nekünk, nem afrikaiak voltak, mégis nekik köszönhető, hogy összegyűjthettük Izrael gyermekeit – a feleségem gyermekeit – itt, az ígéret földjén. Az, hogy a gyerekek ide tudjanak jönni, elsősorban nem testi, hanem spirituális harc volt. Egy hívő embernek fontos eltökéltnek lennie. Most nagyon boldog vagyok, hogy újra láthatom a feleségemet mosolyogni” – mondta a család férfitagja a sikeres családegyesítés alkalmából rendezett hálaadó ünnepségen a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközségben.

A férfi és a nő két éve érkezett Magyarországra, de a gyermekeket nem tudták magukkal hozni. A hat kiskorú egyedül lakott Kenyában, egyedül kellett elvégezniük a családegyesítéshez szükséges – nem kevés és meglehetősen szűk határidejű – papírmunkát. Nemrég a józsefvárosi evangélikus egyházközségben ünnepelték meg, hogy végre együtt lehet a család, az édesapa dolgozik, és van hol lakniuk. Sok szervezet és önkéntes dolgozott azon, hogy ez sikerülhessen.

„Katona vagyok, nem bérgyilkos”

Még inkább érthetővé válik a férfi bibliapéldázat-szerű beszéde, amikor külön is beszélgetni kezdünk a szülőkkel.  

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!