„Utánad szomjazik lelkem” (Zsolt 63, 2) – Zenetábort tartottak Mezőberényben

„Utánad szomjazik lelkem” (Zsolt 63, 2) – Zenetábort tartottak Mezőberényben

Share this content.

Szöveg: Lázárné Skorka Katalin
Mezőberény – Ha augusztus első hete, akkor zenetábor Mezőberényben, immáron 17. alkalommal. Mindannyian vártuk a találkozást, bár sajnos a Németországból hazalátogatókat nélkülöznünk kellett. A résztvevő gyermekek és fiatalok száma 36 fő, a munkatársak (zeneoktatók, háttérszemélyzet, pedagógusok, lelkes fiatalok) létszáma 9 fő. Emellett még egyszer ennyi szülő és egyháztag szolgált körülöttünk, amit ezúton is köszönünk!

Minden reggelt rövid templomi áhítattal kezdtünk, majd a délelőtt során hat szekcióban egyéni hangszeres órákon és mikrocsoportos zenei felkészítésen vettek részt a táborozók. Mindhárom hangszer egyaránt népszerű volt (zongora, gitár, furulya), a haladók a rézfúvós kvartettben, a könnyűzenei bandban gyakoroltak. 

A hét témája a „víz” volt, ezért olyan zsoltárokat ismertek meg a részvevők, amelyekben a víz bármely formában említésre került. Ehhez választottunk tradicionális és modern egyházi énekeket, melyeknek a hangszeres és kórusmunka adta a feldolgozást. A gyerekek közötti közösségépítő munka kétpólusú volt, reggelente a teljes tábor lelki felkészítése történt, a hangszeres órákkal párhuzamosam sporttevékenységet, kézműves foglalkozást kínáltunk fel. A legkisebbek a teraszon legóztak, a nagyobbak tollasoztak vagy ping-pongoztak, délutánonként pedig a hűvös templomban énektanulásra, közös éneklésre került sor, majd pedig vetélkedőkre, versenyekre.

Az első délután ismerkedő és csapatépítő játékokat játszottunk, hiszen több településről érkeztek a résztvevők, a három életkori csoportba sorolható fiatalok helyi szinten sem ismerték egymást. A második délutánnak a hangsúlya az új énekek tanulásán és csapatjátékokon volt. A harmadik délután alkalmával önállóan kellett felfedezni a templomot - mindent meg kellett számolniuk a gyerekeknek - és tudásukról egy vidám vetélkedő során adtak számot. Ezt követően mindenki feljuthatott a harangokhoz is a templomtoronyba. A negyedik délután alkalmával a II. kerületi evangélikus templom orgonáját ismerték meg és vetélkedőn vettek részt a gyerekek, a héten tanult zsoltárok, helytörténeti ismeretek és korálénekeink alapján versengtek. Az ötödik délután során a ligetben játszottunk zászlófogót- két csoportban küzdöttek a győzelemért. Szombaton Orosháza Gyopárosfürdőre utaztunk, az egész napos buszos kirándulás lehetőséget adott a beszélgetésre, örömteli játékra, felszabadult pihenésre. Vasárnap a két evangélikus gyülekezet közösen ünnepelt az istentiszteleten és együtt hallgatták szülőkkel, családtagokkal a hét dalait, a kis zenekar által tanult darabokat, és a haladó hangszeresek bemutatkozását. Két táborozó könyvekkel és szép ajándékokkal lett gazdagabb, hiszen megtanulták a hét zsoltárainak kijelölt igéit. 

Mindannyian szép élményekkel és egy emlékkulaccsal térhettek haza, melyen a dátum mellett a hét egyik kedves igéje látható: „Utánad szomjazik lelkem.” (Zsolt 63, 2)

A tábor az EFOP-1.8.7-16-2017-00002 számú „De ne válj semminek rabjává” elnevezésű pályázat révén valósult meg. 

Címkék: zenetábor - Mezőberény -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!