Utcazenéléssel gyűjtött rászoruló gyermekek nyári táboraira Wolf Kati és a Vastag testvérek

Utcazenéléssel gyűjtött rászoruló gyermekek nyári táboraira Wolf Kati és a Vastag testvérek

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Utcazenésznek állt gyermeknap alkalmából Vastag Csaba, Vastag Tamás és Wolf Kati. A gyermeknapra időzített rendkívüli budapesti akcióval a sztárok célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtésére, melyhez a helyszínen kitett perselyezés mellett az egész országból lehet csatlakozni a 1353-as adományvonalon.

A zenészek a 1353-as adományvonal számjegyeit formázó, gyerekek által festett installáció előtt zenélve nem csak a rendezvényre meghívott gyerekek, hanem a Váci utca sétálói számára is óriási hangulatot teremtettek. A figyelemfelhívó akció célja az volt, hogy rászoruló gyerekek táboroztatására gyűjtsenek pénzadományokat. A különleges alkalomra érkezett gyermekeket a zenei produkció előtt a Hard Rock Cafe látta vendégül,  s a Taxify segítségével jutottak el a helyszínre.

Az esemény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányához, mely idén olyan hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat, akik még soha nem jutottak el nyaralni. Az Ökumenikus Segélyszervezet év közben is mintegy 2000 gyermek számára kínál rendszeresen fejlesztő és közösségi programokat. Sok olyan nélkülöző gyermek kerül a segélyszervezet látókörébe, akinek nehéz családi helyzete miatt esélye sincs megtapasztalni a gyermekkor gondtalanságát.

A segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy minél többen gondoljanak, akár csak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre! Aki csatlakozik a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéshez, az esélyt adományoz, méghozzá olyan gyermekeknek, akik önhibájukon kívül esélytelenek.

Hogyan lehet még csatlakozni?

  • 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet segíteni, vagy
  • a segelyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
  • illetve átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565-ös számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz. A közlemény rovatban feltüntetve: Felhőtlen gyermekkor.

A nyári táborokon túl – segítség egész évben

Az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte 11 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermeknek pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban.

A kézzelfogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztőprogramokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A fejlesztő- és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgás- és mozgásterápiás fejlesztések, lovas, illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia vagy éppen kézműves- és pályaorientációs foglalkozás is. 
A folyamatos munka mellett fontosak a nyári fejlesztőtáborok is, melyeket minden évben a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéskor érkezett adományokból tud megszervezni a segélyszervezet.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!