Útjelző tábor Pestszentimrén

Útjelző tábor Pestszentimrén

Share this content.

Szöveg: Horváth-Csitári Boglárka, Szunyoghy Györgyi
Budapest – Pestszentimre – Immár harmadik éve szerveztünk gyermektábort a pestszentimrei missziói gyülekezetben. Míg három évvel ezelőtt egy sátrat húztunk fel, hogy legyen fedél a fejünk felett, tavaly az építkezés ideje alatt az anyagyülekezet parókiáját kértük kölcsön, addig idén már saját kápolnánkban, gyülekezeti termünkben várhattuk a táborlakókat.

Horváth-Csitári Boglárka táborszervező, Szunyoghy Györgyi táborvezető és sok-sok segítő szolgáltunk együtt ezen a héten. Lelkesen és izgatottan készültünk a hétre, mert évről évre egyre többen szeretnének részt venni a táborban. Idén már harminchat kisgyermek jött el és érezte jól magát Pestszentimrén.

„Mutassatok utat, mit tegyek? Jaaaj! Segítsetek!” – hangzott a táborozók egyik kedvenc éneke. És mi más is tudna utat mutatni az életben, mint a táborunk témájául választott Tízparancsolat, mely egyben útmutatás, útjelzés, iránymutatás, segítségkérés és segítségnyújtás. Gyermekeinknek is meg kell tanulniuk, hogy melyik a helyes irány életük útján, nem hagyhatjuk őket magukra, sokkal nehezebb, talán veszélyesebb környezetben nevelkednek, mint az öt-tíz-húsz évvel ezelőtt élő gyermekek. A Tízparancsolatot KRESZ-táblák segítségével szimbolizáltuk.

Győri Gábor lelkész írt nekünk egy Tízparancsolat-KRESZ-éneket erre az alkalomra, melynek segítségével mindennap két-három parancsolatot beszéltünk át részletesen, korosztályonként bontott csoportokban, a nehezebben értelmezhető parancsolatokra is időt hagyva. Mit jelent hűségesnek lenni? Mit okozhatunk hazugságainkkal, kívánságainkkal, tiszteletlenségünkkel? Miért fontos az ünnep? És Isten nevének helyes használatán is elidőzhettünk.

A lelki útravalók mellett mindennap jutott idő kreatív foglalkozásra, csapatépítő játékokra, meseolvasásra és kötetlen játékra is. Mi több, ellátogattunk a közeli repülőgépparkba is, ahol Viczián István jóvoltából megismerhettük a pilóták munkáját. Egy kutyabemutatón is részt vettünk, melynek során megfigyelhettük, hogy az ember legjobb barátja milyen vezényszavakra, jelzéseknek engedelmeskedik.

Vasárnap a táborzáró istentiszteleten több mint harminc kisgyermek énekelte lelkesen a héten tanult énekeket, bizonyságot téve szüleiknek és a gyülekezet tagjainak. Bízunk benne, hogy a gyümölcsök évek múlva is megjelennek, hogy a táborlakók mindennapjaik során alkalmazni tudják majd a tanultakat, és az élet útvesztőjében Isten útjelzőire figyelve helyesen fognak dönteni. 

További képeket a mellékelt diavetítésben láthatnak:

Csatolt állományok: Útjelző hittantábor.pptx -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!