Vágyódás Isten igéje után – Lelki közösség a képernyő előtt

Vágyódás Isten igéje után – Lelki közösség a képernyő előtt

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Budapest – 2020. március 22-én (vasárnap) 11 órától evangélikus istentiszteletet közvetített a Magyar Televízió Duna csatornája a budafoki evangélikus templomból.

Az üres templomban tartott alkalmon felhangzott az orgona, és közös éneklésbe kapcsolódhattunk be a tévékészülékek előtt.

Igét hirdetett dr. Fabiny Tamás elnök-püspök. A liturgiában közreműködött Hokker Zsolt helyi lelkész.

A találkozásra hívtunk a képernyő elé a budafoki evangélikusokat és felekezeti hovatartozástól függetlenül mindekit, aki igére és istentiszteleti közösségre vágyott.  

Az istentiszteleteken megszokott perselypénzt a jelenlegi, rendkívüli időkben felváltja a digitális perselyezés. Kérjük, hogy mindenki gondoskodó támogatással, különösen is hordozza a saját gyülekezetét. A március 22-én Budafokról közvetített televíziós istentiszteletre szánt perselypénzt az alábbi számlaszámra küldhetik:

Magyarországi Evangélikus Egyház
11707024-20478070
A közleménybe, kérjük, írják be az „idősellátás” szót.

Az ide befizetett összeget az Evangélikus Diakónia idősek között végzett szolgálatára fordítjuk. Jelen körülmények között ezen a területen van a legnagyobb szükség az imádságos és anyagi támogatásra. Az idősek és rászorulók ezrei közt – intézményeinkben és saját otthonaikban – végzett felelős munka megszervezéséhez, a védekezés költségeihez és a sokoldalú támogatáshoz járulunk hozzá, amelyre az idő előrehaladtával egyre nagyobb szükség lesz.

Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon!

Az istentiszteletet innen tudja visszanézni:

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!