Vajda: Ballagás 2020?

Vajda: Ballagás 2020?

Share this content.

Forrás: newjsag.hu, szöveg: Babák Z.
Szarvas – A koronavírus-járvány minden szinten átírta eddigi életünket. Nincs olyan terület, ahol ne kellene újragondolni a munkavégzés módját, legyen az egészségügy, oktatás, vagy bármi. Az oktatás alig alkalmazkodott az egyik napról a másikra támasztott új elvárásokhoz, máris újabb kihívásokkal kell szembenéznie. Az első a ballagás, majd rögtön utána az érettségik lebonyolítása. A ballagással kapcsolatban kereste meg a Newjság.hu a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium vezetését. Mészáros Tünde igazgatóhelyettestől érkeztek a válaszok.

– A járványhelyzetre való tekintettel a ballagások most elmaradnak. Hogy teszik emlékezetessé ezt az alkalmat a búcsúzó diákoknak?

– Nagyon sajnáljuk, hogy az idén a kialakult egészségügyi helyzet miatt az április 30-ára tervezett ballagásunk elmarad, de helyette próbáljuk – az adott keretek között – emlékezetessé tenni a ballagó diákok számára az elmaradt napot. Egy búcsúzó filmet állítunk össze a Körös Televízió segítségével a diákjaink számára. Ez a kisfilm követné azt a kronológiát, ahogyan a ballagást egyébként is megszerveznénk. Iskolalelkészünk, Zahorecz Pál áhítatával indul a „virtuális ballagás”, majd a műsor követi a hagyományokat: búcsúztató beszéd, búcsúzó beszéd, majd az igazgatói beszéd, melynek keretében kiosztásra kerülnek iskolánk legrangosabb  díjai. De nem marad ki a a Vajda szobor megkoszorúzása és a szegecselés sem. Egyelőre ennyit árulhatunk el, de készülünk még egy kis meglepetéssel is a végzőseink számára.

– Tervben van-e egy esetleges pótballagás arra az esetre, ha a vírus okozta helyzet javul, és a kormány enyhít a gyülekezésre vonatkozó korlátozásokon?

– Amennyiben a járványügyi helyzet ezt megengedi, június közepén, amikor már mindenki befejezte az érettségi vizsgákat, készülünk egy ünnepélyes bizonyítványosztásra a frissen „érettek” számára. Itt megkapnák tanulóink az érettségi  bizonyítványokat és a díjakat is. Bár ennek nagyon kevés lehetőségét látjuk egyelőre. Amennyiben ezt nem tudjuk megszervezni, szeptemberben a tanévnyitónkra mindenképpen meghívjuk a díjazottakat.

A Vajda igazgatóhelyettese elárulta, a 93 búcsúzó diáknak a szokásos tarisznya mellett egy apró ajándékkal igyekeznek majd még emlékezetesebbé tenni az amúgy is emlékezetes eseményt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!