Vajda Péterre emlékeztek vanyolai szülőházánál

Vajda Péterre emlékeztek vanyolai szülőházánál

Share this content.

Forrás: veol.hu
Vanyola – Vajda Péter születésének 211. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a neves költő, író vanyolai szülőházánál.

Varga Rita, Vanyola polgármestere köszöntőjében elmondta, Vajda Péter 1808. január 20-án látta meg a napvilágot a kis faluban, és Szarva­son hunyt el 1846. február 10-én.

„2018-ban kirándulást szerveztünk híres szülöttünk emlékére Szarvasra. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium igazgatója fogadott bennünket, majd megismerkedtünk a neves irodalmár pedagógusi munkájával, szellemi és tárgyi örökségével. Az evangélikus ótemetőben megkoszorúztuk a sírját, ahol a Vanyolai Asszonykórus elénekelt egy dalt a tiszteletére” – tekintett vissza Varga Rita.

Az idei megemlékezésről itt olvashatnak tovább.

Címkék: Vajda Péter - Vanyola -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!