Vajdás olimpiai reménységek

Vajdás olimpiai reménységek

Share this content.

Forrás: vajdaevang.hu
Szarvas – Az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV) 2016. szeptember 23. és 25. között rendezték meg a szegedi Olimpiai Parkban. A világ minden részéről 34 ország fiataljai vetélkedtek ezen a hétvégén.

Az utánpótlás sportolók világversenye ez, ahol a 15-17 éves korú kajakosok és kenusok mérettetik meg magukat. Ez a korosztály legrangosabb nemzetközi kajak-kenu regattája. Itt találkozhattak a jövőbeli olimpiai riválisokkal a mi diákjaink is. Szarvasról népes, 5 fős csapat képviselte hazánkat, Szarvast és egy picit iskolánkat is, hiszen  mind az öten  a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói. Konstantinovics Máté a 12. J, Kós Benedek és Grivalszki Tamás a 10. B, Szlovák Balázs a 9. B és Opavszki Márk a 9. C osztály tanulója.

Nagyszerű sikereket értek el a magyar sportolók:  29 aranyérmet és összesen 54 dobogós helyezést szereztek, amivel Magyarország a legsikeresebb nemzetként végzett az éremtáblázat élén. Ehhez a nagyszerű eredményhez a mieink is hozzájárultak. Mindegyik számban, amiben indultak, a döntőbe jutottak. Gratulálunk az ifjú tehetségeknek, és az őket felkészítő edzőknek.

 

Pénteken a sprint számban, 200 m-en:

Opavszki Márk K1  -  4. hely

Szlovák Balázs K4  -  7. hely

Grivalszki Tamás K2 – 6. hely

Kós Benedek   K1 – 8. hely

Grivalszki Tamás K1 – 9. hely

 

Szombaton  1000 m-en:                         

Opavszki Márk K1 – 1. hely                

Kós Benedek   K1 – 2. hely

 

Vasárnap 500 m-en:                                     

Opavszki Márk K1  -  2. hely

Kós Benedek   K1 – 4. hely                                                        

Grivalszki Tamás és Konstantinovics Máté K2 – 7. hely

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!