Vajdás sportolók küzdötték fel magukat nyári versenyek élmezőnyeibe

Vajdás sportolók küzdötték fel magukat nyári versenyek élmezőnyeibe

Share this content.

Szöveg: Mészáros Tünde
Szarvas – Szarvas a „Vizek Városa”, ezért sok fiatal választja kikapcsolódásként a vízi sportágakat. Sok híres sportoló került ki a szarvasi kajakosok közül, s az idén még bővült is a paletta.

Tizenkét szarvasi sárkányhajóssal képviseltette magát a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület a 12. Sárkányhajó Európa-bajnokságon Rómában. Nagy örömünkre a tizenkét sportoló között ketten, Kozma Márk és Jelen Ákos, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói. A legfiatalabbak hajója nem talált legyőzőre, mindhárom távon, vegyes kategóriában nyakukba akasztották az aranyérmet. A fiúk másfél éve sárkányhajóznak.

Kuli István neve már ismerősen cseng nem csak a szarvasiaknak, hiszen tavaly első helyezést ért el az ifjúsági világbajnokságon. Idén Minszkben rendezték meg a junior vb-t, ahol István két számban is vízre szállt. Az első nap jól kezdődött számára, 200 méteren csak az orosz Filin tudta megelőzni, így a dobogó második fokára állhatott. Ez alkalommal Kirkopv Valentinnel is hajóba szállt, és K2 200 méteren egy hajó kivételével mindenkit maguk mögé utasítva ezüstérmet nyertek.

A Magyar Bajnokságon is szépen szerepeltek gimnazistáink. Kuli István Magyar Bajnok lett, Kós Benedek pedig a 15 kilométeres maraton távon egyesben és párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Pekár Tibor 4000 méteren 3 társával együtt aranyérmet szerzett, és tagja volt a 3x200 méteres, győztes váltónak is.

Grivalszki Tamás ez alkalommal Konstantinovics Mátéval próbált szerencsét, és szereplésükkel jogot szereztek az Olimpiai Reménységek Versenyén való részvételre.

De nem csak fiaink, hanem lányaink is szépen szerepeltek a kajakos versenyeken. A Diák Kupán Szrnka Tímea, Rohony Noémi két leendő vajdás diákkal, Bontovics Petrával és Lehoczky Renátával végeztek 500 méteren a 2. helyen.

Hasonlóan sikereket értek el röplabdás lányaink is! A Strandröplabda Diákolimpia Országos döntője igazi show-műsorrá alakult, hiszen a döntőt két vajdás csapat játszotta. Melyik ujjamat harapjam? Kinek szurkoljak? Nehéz helyzetben volt Csilik Attila edző, de nagyon büszke volt „lányaira”. Így a dobogó legfelső fokán és a másodikon is vajdás lányok állhattak.

Gratulálunk sikeres sportolóinknak és felkészítőiknek: Bátor Györgynek, Nyerges Attilának, Szító Szabolcsnak és Csilik Attilának!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!