Vallásközi tanácskozást tartottak New Yorkban

Vallásközi tanácskozást tartottak New Yorkban

Share this content.

Forrás: MTI, fotó: ACF
Washington – New York – A migráció és a vallási kisebbségek, elsősorban a keresztények üldözésének kérdése fontos hangsúlyt kapott azon a New York-i vallásközi tanácskozáson, amelyen Arthur Schneier rabbi, a Lelkiismeret Hívószava Alapítvány (ACF) elnöke és Timothy Dolan New York-i érsek üdvözölte Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket, az Európai Püspöki Konferencia elnökét.

A New York-i Minskoff Kulturális Központban az alapítvány rendezésében megtartott szerdai rendezvényről az ACF csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Üdvözlöm fivéremet, Erdő Péter bíborost, a Lelkiismeret Hívószava Alapítvány vallásközi asztalánál. Ő a katolikus egyház egyik legnagyobb tiszteletű bíborosa, akit Ferenc pápa nevezett ki vezető pozícióra a most októberben megtartandó püspöki szinódusban" - jelentette ki Timothy Dolan bíboros.

Európának ma a migráció különleges hullámának kihívásával kell szembenéznie" - mondta Erdő Péter bíboros.

A szabadságot és biztonságot kereső migránsok áradata elsöprő. Egy egységes európai válasz, a vallási vezetők kollektív humanitárius hozzájárulásával, elsőrendű fontosságú" - hangsúlyozta Arthur Schneier rabbi.

A Lelkiismeret Hívószava Alapítvány ugyancsak nagyra értékeli Erdő bíborosnak és az Európai Püspöki Konferenciának az ahhoz a kezdeményezésünkhöz nyújtott támogatását, amelynek célja a vallási kisebbségek, különösen a keresztények üldözésének meggátolása" - tette hozzá.

A közös ebéden részt vett Khajag Barsamian, az örmény egyház érseke, az ACF elnökhelyettese, Bernardito Auza érsek, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője, Robert Rimbo evangélikus püspök, Talib Abdur-Rashid, az Iszlám Testvériség Mecset imámja, valamint politikai vezetőként Carolyn Maloney, a szövetségi kongresszus New York-i demokrata képviselője és George Pataki, New York állam volt kormányzója, republikánus elnökjelölt-aspiráns.

Az 1965-ben megalapított Lelkiismeret Hívószava Alapítvány (Appeal of Conscience Foundation, ACF) világszerte a vallásszabadság, az emberi jogok és a tolerancia érdekében fejti ki tevékenységét. Az alapítvány erős kapcsolatokat tart fenn magyar vallási közösségekkel, és világszerte támogatja vallási vezetők kölcsönös látogatását.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!