Varga Lajos püspök mondott beszédet az ökumenikus imahét zárásán Vácott

Varga Lajos püspök mondott beszédet az ökumenikus imahét zárásán Vácott

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír
Vác – Az ökumenikus imahétnek Vácon az evangélikus templom, a deákvári római katolikus templom, a székesegyház, a baptista imaház, az alsóvárosi református templom, valamint a vác-felsővárosi református templom adott otthont.

Január 27-én ünnepi harangszó hívott minden váci keresztény felekezetet, hogy együtt imádkozzanak és adjanak hálát Isten ajándékaiért a vác-felsővárosi református templomban. A híveket és lelkipásztoraikat Borsi Attila János református lelkész köszöntötte. Az imádságokban, a felolvasásokban szolgálatot teljesített Csuka Tamás protestáns tábori püspök, Detre János evangélikus lelkész, Rózsa Katalin kórházlelkész, Meláth Attila baptista lelkipásztor, valamint Csáki Tibor és Rolik Róbert plébánosok. Igét hirdetett Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!