Varga Mihály: a keresztény kultúra erőforrás, amely megtartja nemzetünket

Varga Mihály: a keresztény kultúra erőforrás, amely megtartja nemzetünket

Share this content.

Forrás: MTI
Nyíregyháza – Keresztény kultúránkat változatlanul olyan erőforrásnak tartjuk, ami megtartja nemzetünket, alapja szabadságunknak és egyben megújulásunk forrása is – jelentette ki a pénzügyminiszter az örökösföldi református templom átadási és szentelési ünnepségén vasárnap Nyíregyházán.

Varga Mihály elmondta, a kormány természetes szövetségesként tekint az egyházakra, amelyek jelentős szerepet vállalnak Magyarország szellemi és lelki megújulásában.

Ezért segítjük az egyházakat abban, hogy közfeladataikat és közösségépítő szolgálatukat minél jobb feltételek között láthassák el – tette hozzá.

Magyarországon épülnek és erősödnek a hívők azon közösségei, amelyek elbírják és örömmel vállalják a kőtemplom építésének terhét és velük együtt épülnek és újulnak meg templomaink - hívta fel a figyelmet Varga Mihály. Kifejtette, a ma Európájában külön értéke van a keresztény hitnek, annak a gondolatnak, hogy az emberek és nemzetek szabadsága nem elválasztható, ahogy a keresztény hit és életforma szerepe sem vonható kétségbe a társadalom életében és jövőjében.

Európa valamennyi országa a kereszténységnek köszönheti azt, amit az elmúlt évszázadokban elért, Magyarország kormányának ezért az a feladata, hogy hazai politikájában megjelenítse és a nemzetközi fórumokon is képviselje ezeket az elveket – hangoztatta a tárcavezető, hozzátéve, a kabinet támogatásával az elmúlt években több ezer egyházi-közösségi program valósulhatott meg.

Varga Mihály beszédében emlékeztetett, a tavaszi koronavírus-járvány miatt kizökkent az élet a megszokott rutinokból és nem várt módon kellett szembesülni az emberi élet törékenységével és a sebezhető gazdasági környezettel.

Ebben az időszakban nagyon sok ember számára nyújtottak lelki segítséget és támogatást az egyházak, velük és az emberekkel közösen jól kezeltük a veszélyhelyzetet - fogalmazott a miniszter. Kifejezte reményét, hogy ez a figyelem kitart és segít abban, hogy „továbbra is vigyázhassunk egymásra”.

A cikk a továbbiakban itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!