Várják az érettségizőket Nyíregyházán

Várják az érettségizőket Nyíregyházán

Share this content.

Forrás: szon.hu, szöveg: JG, KO, TG
Nyíregyháza – Rohamosan közeleg a május, amikor a végzős középiskolások számára megkezdődik az érettségi időszaka. Az elmúlt évben egészen március közepéig az iskolákban készültek erre a diákok, a mostani tanévben viszont már novembertől átálltak a középiskolák a távolléti oktatásra, pedig különösen az emelt szintű érettségire készülő tanulók és oktatók számára most fontos lenne a folyamatos kapcsolattartás.

A járványügyi szabályok szerint a középiskolások továbbra is digitális munkarendben tanulnak, újdonság, hogy az érettségi előtt álló diákok bemehetnek iskolájukba, és konzultálhatnak szaktanáraikkal. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt javasolja, hogy a vizsgára készülő végzősök személyesen, csoportosan is készüljenek a májusi vizsgákra, amiket a tervek szerint normál menetrendben szerveznek meg, a szóbeliket és az előrehozott vizsgákat is a megszokott módon tartják majd.

Biztonságérzet

A diákoknak biztonságérzetet ad a friss bejelentés, ugyanis annak ellenére, hogy folyamatosan követik az online órákat, és a pedagógusok instrukciói alapján készülnek a vizsgákra, vannak kérdéseik, vannak bizonytalanságaik. A személyes találkozókon ezeket szedhetik rendbe, valamint kiderülhet az is, ha valaki esetlegesen lemaradt valamelyik tantárgyból, a vizsgakövetelményekben előírt szinttől.

Az iskolák többsége részleteket nem tud még, ezen a héten szervezik meg, hogyan alakítják ki a csoportos, személyes órákat, egyelőre csak az ezzel kapcsolatos tervekről beszélt lapunknak Rubóczki Béla, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese is.

„Mindenképpen szeretnénk behívni a végzősöket, hamarosan egyeztetünk az iskola fenntartójával, a Magyarországi Evangélikus Egyházzal erről. Az elképzelésünk az, hogy kontaktórákra minden végzőst behívunk, kis csoportokban. A tágas dísztermünkben egymástól megfelelő távolságban szét­ültetjük a diákokat, maszkban, a higiénés szabályokat betartva megtartjuk az órákat. Iskolánkban összesen 5 osztály, körülbelül 140 tanuló áll érettségi előtt.
Természetesen az érettségi tantárgyakra koncentrálunk majd, tömbösíteni szeretnénk az órákat. Az előzetes tervek szerint már a következő héttől működhetne is a végzősök új órarendje, ha a fenntartótól zöld utat kapunk. A negyedikesek egyéni órarendjét összeállítjuk, és a hétvégén vagy a jövő hét elején ki is küldjük róla az értesítőket. Egyelőre ez a terv” – mondta Rubóczki Béla.

A cikk itt folytatódik.

Hivatkozások: Cikk a Szon.hu oldalán. -
Címkék: érettségi - gimnázium - oktatás - terv -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!