Aláírták a varsói nyilatkozatot – Frissítve!

Aláírták a varsói nyilatkozatot – Frissítve!

Share this content.

Szöveg: Cselovszkyné Tarr Klára
Varsó – 2019. szeptember 17-én írták alá Varsóban a V4-ek evangélikus egyházai azt a közös nyilatkozatot, amelyben napjaink kihívásaira reagálva célul tűzik ki, hogy a jövőben szorosabbra fűzik kapcsolatukat, és a Lutheránus Világszövetségen (LVSZ) belül a kelet-európai régió együttműködését kiemelten kezelik.

Az aláíró egyházak képviselői elhatározták, hogy a következő LVSZ nagygyűlést is előkészítendő, ezentúl évente találkoznak. A következő ülés 2020. októberében lesz Brnoban, Csehországban.

A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről dr. Fabiny Tamás elnök-püspök írta alá a dokumentumot, az előkészítő ülésen részt vett Prőhle Gergely országos felügyelő és Cselovszkyné dr. Tarr Klára ökumenikus és külügyi osztályvezető is.

A nyilatkozat egyelőre német nyelven olvasható.

VIDEÓK angol, magyar, lengyel, cseh, szlovák, német nyelven:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!