Vasárnapi ige: Akinél oltalomra lelünk

Vasárnapi ige: Akinél oltalomra lelünk

Share this content.

Szöveg: Baranyay Bence, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!” (Zsolt 62,9)

Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha bármit kérünk az ő akarata szerint, meghallgat minket.” (1Jn 5,14)

Már megint kezdi. Csak a kölcsönkapott fúrót hoztam vissza, és már megyek is. Erre negyedórája csak ő beszél. Miből gondolja, hogy csak az övé a délelőttöm?! Aha… Megértem… Az az igazság, hogy egyáltalán nem érdekel, amit mond. Huszadjára hallom. Értem… Én szeretnék figyelni, de ez az ő élete. Próbáltam segíteni, de nincs értelme. Nekem meg ahhoz nincs kapacitásom, hogy minden alkalommal végighallgassam. Fogalmam sincs, hogy most már miről beszél. Csak mondja és mondja. Aha… Ez valami embertelen. Miért kell éppen rám zúdítani?! Nem bírom! Mikor lettem én lelki szemetessé?!

Valahol mégis bízik bennem. Tudja, hogy meghallgatom. Tudja, hogy nekem kiöntheti a szívét. Ahogy én is kiöntöm másnak. Ahogy én is naponta az Isten elé viszem imádságban, magam elé mormolt segélykiáltásban minden panaszomat. Mert ahol az ember türelme és együttérzése elfogy, ott a zsoltáros és János apostol szerint is bőven meghallgat még az Úr. Sőt, bármi gondunkat rábízhatjuk, bármit rázúdíthatunk, mert meghallgat minket. Mert nála oltalomra lelünk. Ez a bizalom. Ezért kérhetünk mi is bármit, az ő akarata szerint. És ezért fogok újra ugyanennél az ajtónál csöngetni, ha fúróra lesz szükségem.
*
„Ki dolgát mind az Úrra hagyja, / És benne bízik szüntelen, / Azt ő megőrzi és megtartja / Sok földi bajban, ínségben. / Aki az Úrban bízva jár, / Homokra az nem épít már.” Ámen.
(EÉ 331,1)

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
A Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kategoriak/konyvek/napi-ige-663-detail
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!