Vasárnapi ige: Érezd a szelet!

Vasárnapi ige: Érezd a szelet!

Share this content.

Szöveg: Arató Eszter Dóra, kép: William Turner: Gőzhajó hóviharban Harbour's Mouth környékén (1842), sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Péld 3,5–6)

Ezért tehát elméteket felkészítve legyetek józanok, és teljes bizonyossággal reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet Jézus Krisztus megjelenésekor kaptok.” (1Pt 1,13)

Voltál már viharban kint a szabadban? Figyelted mar a szobaablakból a viharos szelet? A Szentlélek munkája olyan titokzatos, mint a szél munkája. Nem lehet kiszámítani, hogy mikor jön el, honnét támad, egyszer csak érezzük, hogy jelen van. Jézus negyven nappal feltámadása után, mennybemenetelekor végleg elbúcsúzott tanítványaitól. Megígérte azonban nekik, hogy így sem hagyja őket magukra, elküldi nekik Szentlelkét. Pünkösd napján, amikor a tanítványok mind együtt voltak egy házban, hirtelen hatalmas szélzúgást hallottak. Lángnyelvek jelentek meg, és leszálltak mindegyikükre. Ekkor megteltek Szentlélekkel.

Csak a Szentlélek képes arra, hogy egy emberi szívben megfoganjon a Megváltó, az élő Jézus. Csak a Szentlélek által jöhet el bennünk a krisztusi élet megszületése. Ez az élmény pedig hálaadásra indít. Érezd hát a szelet! Érezd a Szentlelket! Ne a magad eszére támaszkodj, hanem bízz az Úrban teljes szívből!
*
Drága Istenem! Köszönöm neked a mindennapi örömöket, az újabb és újabb lehetőségeket, amelyekkel bebizonyíthatom neked, hogy méltó vagyok szeretetedre és feltétlen bizalmadra.
Kérlek, Uram, ismertesd meg velem utaidat, vezess engem örök irgalmaddal és kegyelmeddel! Ámen.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
A Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kategoriak/konyvek/napi-ige-663-detail
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!