Vasárnapi ige: Igent mondani Isten szeretetére

Vasárnapi ige: Igent mondani Isten szeretetére

Share this content.

Szöveg: Tamásy Zsóka, fotó: Unsplash, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

[Az embert] úrrá tetted kezed alkotásain, mindent a lába alá vetettél…” (Zsolt 8,7)

Legyetek tehát Isten követői mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket…” (Ef 5,1–2)

Pál apostol az efezusi gyülekezet tagjairól, akik követik Jézust, úgy beszél, mint Isten szeretett gyermekeiről. Ma a követés és a gyermeki lét, ami egyben a szeretet megtapasztalása, kerül elénk. Mit jelent a követés? Igent mondani Isten szeretetére.

Sokaknál látom, hogy mennyire hiányzik számukra a szeretet, az, hogy szeretve legyenek. Isten Jézust, az ő drága Fiát azért küldte ebbe a világba, mert szereti az embert. Szeret téged, kedves testvérem, aki olvasod ezeket a sorokat, de azt is, aki még nem olvas egyházi írásokat.

Mi Isten gyermekeiként szeretve vagyunk, mert rádöbbentünk, hogy Jézus bűntörlő kegyelme nélkül nincs boldog élet itt e földön, s nincs örök élet. Nekünk tehát nagy feladatunk ezt a szeretetet megélni, átadni. Ne gondoljuk, hogy ez egyszerű, hiszen sokszor önmagunkat kell leküzdenünk, és a másikat kell előtérbe tennünk. Jézus, aki bűntelen volt, a bűnösökért áldozta fel magát. Nem volt könnyű számára sem, de őt a szeretet vezérelte.

Jézus által minket is a szeretet és az ebből fakadó megbocsátás, megbékélés vezessen. Jézus fogja a kezünket, erőt ad, szeret. Szeretve vagyunk – vagyok! Segítsük a másik embert, hogy átélje és utána megélje ezt a csodát!
*
„Szívből szeretlek, Jézusom. / Légy velem vándorutamon / Irgalmaddal a sírig! / Nélküled mi e földi tér, / Ég, világ véled föl nem ér, / Lelkem csak benned bízik. / Az életben és halálban / Csak beléd vetem bizalmam, / Te, örök kincsem, vigaszom, / Szent véredre hagyatkozom. / Felséges Úr, / Én Jézusom, én Jézusom, / Ne engedj szégyenre jutnom!”
(EÉ 362,1)

 

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
A Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kategoriak/konyvek/napi-ige-663-detail(külső hivatkozás)
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato(külső hivatkozás)
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu(link sends e-mail)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!