Vasárnapi ige: A megerősítés egy erős igent mondás

Vasárnapi ige: A megerősítés egy erős igent mondás

Share this content.

Szöveg: Czöndör István, kép: Hans Hoffmann (16. század), sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
2021-ben minden héten honlapunkon is közzétesszük az Örömüzenet – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Te vetettél hajdan alapot a földnek, az ég a te kezed alkotása.” (Zsolt 102,26)

[Jézus Krisztus] meg is erősít titeket mindvégig…” (1Kor 1,8)

Megerősíteni nem csak a gyengét, az elesettel lehet és kell. Nem csak nekik van szükségük valamilyen biztos alapra, támaszra. Megerősítésre minden embernek szüksége van az egészséges élethez. Megerősítelek, tehát elismerlek, értékellek, melletted vagyok. Ebben a gondolatban ott gyökerezik mélyen az elfogadás. Elfogadlak, melletted vagyok épp úgy és akkor, amiben és amilyen élethelyzetben éppen benne vagy.

A megerősítés egy erős igent mondás. Az elfogadás légköre, biztonsága az, ami erőforrásommá lehet, ami valóban megerősít. Ebben a kapcsolatban azt is átélem, hogy Jézus Krisztus vállalja a kapcsolatból fakadó következményeket, kockázatokat: önmagát adta érted! A gyöngeségeidet, korlátaidat nem a te bajodnak tartja, hanem segít neked együtt élni velük, együtt elhordozni őket. Pont azáltal lehetsz erős, megerősített ember, hogy ismered a gyenge pontjaidat, az életed döccenőit, és megéled, hogy azokat Jézusban hordozni tudod.
*
„Erősíts minket a hitben, / Benned való reménységben, / Hozzád való szeretetben, / Hogy bízhassunk érdemedben!
Tarts meg teljes életünkben / Hozzád való hűségünkben, / Szent igédnek értelmében, / Szeretetben és egységben!” (EÉ 196,2.4)

A 2021-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
Az Örömüzenet – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kiadvanyok/konyvek/lelkiseg/oromuzenet-detail
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!