Vasi Kislegényczéh a Páva-válogatón

Vasi Kislegényczéh a Páva-válogatón

Share this content.

Forrás: remenyik-iskola.hu
Szombathely – Budapest – 2019-ben is megrendezi a Magyar Televízió a Fölszállott a páva című, néptáncosok, népzenészek tehetségkutató versenyét, melyen idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep. Az elmúlt vasárnap tartották a műsor válogatóját az MTVA székházában, ahol a mintegy félszáz jelentkező néptáncegyüttes közül tizenhét csoport mutathatta meg magát élőben is a zsűri előtt.
A maratoni eseményen a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola növendékei is bemutatkoztak: a Vasi Kislegényczéh, azaz a tizenkét fős fiúcsapatuk virtuóz erdélyi legényestánccal, széki tempóval próbálta meggyőzni a zsűri tagjait arról, hogy ott a helyük az élő adásokban. A legénykék nagyszerűen helytálltak a hosszú nap során, s fellépésük után élményekkel gazdagodva térhettek haza. S hogy mi is lett a szereplés eredménye, azt november 1-ig, a műsor első adásáig sajnos titokban kell tartaniuk... – hát, nem lesz könnyű feladat!
Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!