Vasi legénykéknek szoríthatunk a Páva első adásában!

Vasi legénykéknek szoríthatunk a Páva első adásában!

Share this content.

Forrás: Szombathelyi Evangélikus Egyházközség
Szombathely – Budapest – November 8-án az első elődöntővel megkezdődik a Fölszállott a páva idei gyermekévadának élő adássorozata – melyben mindjárt az első alkalommal vasi szereplőkért izgulhat a közönség.

A „Vasi Kislegényczéh” a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola néptáncosaiból alakult. A fiúk már szinte valamennyien kipróbálták magukat különféle szólótáncversenyeken, s szép eredményekkel büszkélkedhetnek – az idei év során emellett egy virtuóz erdélyi legényestánc, a széki tempó megismerése és közös előadása érlelte összetartó csapattá a tizenkét ifjú tehetséget.

A 9-14 esztendős legénykék a szeptemberi, sikeres válogató óta is nagy lelkesedéssel készülnek a megmérettetésre. Első bemutatkozásként a széki férfitáncnál maradnak – éppen ezért nemrégiben látogatást is tettek az erdélyi községben, ahol a helyi nevezetességek, az egykori táncház, a csizmadia- és kalaposműhely megismerése mellett találkozhattak olyan idős székiekkel, akiknek a figuráit „ellopva” tanultak bele a rátermettséget igénylő tempó előadásába. S nem utolsó sorban táncolhattak a helyi zenészek muzsikájára – hiszen az élő műsorban is Filep Márton, azaz „Pali Marci” és bandája szolgáltatja számukra a valódi széki talpalávalót.

Ha pedig sikerülne meggyőzniük a zsűrit arról, hogy a műsor folytatásában is ott a helyük, közelebb merészkednének szűkebb hazájukhoz – az erdélyi legényestánc mellett ugyanis rábaközi és természetesen vasi táncokkal készülnek a Páva színpadára.

A Vasi Kislegényczéh november 8-i szereplése után is érdemes figyelemmel kísérni a műsort, hiszen az elődöntők során a horvátzsidányi dalospacsirták:,a Kumánovich testvérek is feltűnnek a képernyőn.

További információ.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!