Vége van az első félévnek

Vége van az első félévnek

Share this content.

Forrás: boon.hu, szöveg: Apagyi Beáta
Miskolc – A 2020/2021-es tanév első féléve január 22-ig tartott. A félév végi lezárásokat a digitális oktatás nem nehezítette meg. Az osztályozóértekezleteket követően, a diákok és szüleik január 31-ig értesülnek a teljesítményeket igazoló érdemjegyekről.

...

Tompa Médea, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium igazgatóhelyettese így fogalmazott a félév végét követően:

„A digitális oktatásra vonatkozó visszajelzések pozitívak voltak a diákok részéről, az online programok lehetővé tették, hogy az órákon lássuk, halljuk egymást, így a szóbeli feleltetés is könnyen megvalósítható volt. Az iskolánkban sajátos nevelési igényű gyerekek is tanulnak, szerencsére nálunk sem okozott fennakadást a digitális forma, ami leginkább a szülőknek köszönhető. Ha elakadtak és elakadnak továbbra is van lehetőség az órákon kívüli egyéni konzultációra, ehhez időpontot kell kérni az adott oktatótól, akivel telefonon, online vagy személyesen az iskolában is beszélhetnek a felmerülő problémákról” – árulta el Tompa Médea.

Az iskola végzős diákja, Branyiczki Maja megerősítette, hogy a tavalyi évhez képest, az idei félév könnyebb volt számára.

– Kezdetben több felületen keresztül kaptuk az anyagot, ebben a félévben ez már csak egyetlen egységes felületre redukálódott. A feladatokat, a dolgozatokat is azon keresztül írjuk, juttatjuk el az oktatónak. Emellett viszont hiányzik a személyes kapcsolat, bár a szorgalmasabbak közé tartozom, itthon hajlamos vagyok halogatni a kötelességeimet, nehezebb rávenni magam a tanulásra – mesélt helyzetéről Maja.

A teljes cikk itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!