Véget értek a matematika érettségi vizsgák – Fasori diákok meséltek róla

Véget értek a matematika érettségi vizsgák – Fasori diákok meséltek róla

Share this content.

Forrás: hirado.hu
Budapest – Rendben lezajlottak a közép- és emelt szintű matematika érettségi vizsgák. Csaknem 74 ezer diák adott számot tudásáról. Középszinten 180, az emelt szintű vizsgán pedig 240 percük volt az érettségizőknek a feladatok megoldására – hangzott el az M1 Híradójában.

Az Oktatási Hivatal keddi, MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint matematikából középszinten 1256 helyszínen 71 086 vizsgázó, emelt szinten 86 helyszínen 3285 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

A diákok mindkét szinten függvénytáblázatot, zsebszámológépet, körzőt, vonalzót és szögmérőt használhattak.

„Nehezebb vizsgára számítottam, az első rész, amelyre 45 perc állt rendelkezésre, simán ment, a második feladatlap volt a nehezebb, de összességében előnyösek voltak számomra” – mondta az M1 Híradójának Bíró Zsófi, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium tanulója.

Mezei Máté az M1 tudósítójának elmondta, hogy a második feladatsorban lévő példák is viszonylag egyszerűek voltak, volt benne egyenlet, függvény, számtani sorozat, míg az utolsó két, 17 pontot érő feladaton dőlt el az ötös.

VIDEÓ.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!