Vendég a standunknál: Enno Haaks, Najla Kassab és Haroutune Selimian

Vendég a standunknál: Enno Haaks, Najla Kassab és Haroutune Selimian

Share this content.

Szöveg: Domokos Ildikó, videó: Németh Kitti
Dortmund – Cselovszkyné dr. Tarr Klára moderálása mellett Enno Haaks, a Gustav-Adolf-Werk (GAW) főtitkárával, Najla Kassab, a Református Egyházak Világközösségének elnökével és Haroutune Selimian, az Örmény Protestáns Egyház lelkészével készült az alábbi interjú a 2019-es dortmundi Kirchentagon.

Az interjú során kiemelték, egyik céljuk az, hogy a keresztények ne hagyják el azt a térségét, ahol Krisztus született és tevékenykedett, helyben, helyi egyházi szinten kívánják megszólítani és megtartani a testvéreket, akik az egyház élő kövei. Ehhez természetesen sok kreativitásra, hitre és bizalomra van szükség, nem beszélve a támogatásról, amelyet az európai keresztény egyházak és szervezetek, mint pl. a Gustav Adolf Segélyszervezet (GAS - Gustav-Adolf-Werk, GAW) is nyújtanak.

Kiemelték azt is, hogy fájdalmakkal teli az az út, amit a háború kitörése óta járnak, ugyanakkor mára több keresztényt számlálnak, mint a harcok kezdetekor. Fontosnak tartják a gyermekek, fiatalok fókuszba helyezését, oktatását, hogy a jövőben ne a reménytelenség, a munkanélküliség és a mélyszegénység határozza meg mindennapjaikat. Éppen ezért az ima mellett nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, a társadalom számára az evangélium hirdetése.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!