Tematikus hét zajlik a békéscsabai evangélikus gimnáziumban

Tematikus hét zajlik a békéscsabai evangélikus gimnáziumban

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: V. E.
Békéscsaba – 2018. április 18-án, szerdán délután vetélkedőt rendezett diákjainak a békéscsabai evangélikus gimnázium a Felvidékről kitelepítettek emléknapjának (április 12.) apropójából.

Az iskola tematikus hetet tart pályázati forrásból. Ennek egyik programja az új szemléletű verseny, amely nem igényelt felkészülést a tanulóktól. Ugyanis a helyszínen bemutatott írott és képi anyagokból válaszolhatták meg a feltett kérdéseket.

Programsorozatukhoz tartozott még, hogy részt vettek az ünnep városi megemlékezésén, tanóráikba belefoglalták heti témájukat. Záróeseményük egy görög származású magyar történész, Szidiropulosz Archimédesz által tartott előadás lesz április 24-én, melynek kapcsán újraszervezik a békéscsabai Rákóczi Szövetséget – számolt be Kovács Nóra, a gimnázium pedagógusa.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!