Világimanapot tartottak Dunaújvárosban is

Világimanapot tartottak Dunaújvárosban is

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Dunaújváros – Szerte a keresztyén világban idén március 6-án került sor a nők nemzetközi világimanapra, melynek „házigazda” országa Zimbabwe volt. A dunaújvárosi evangélikus templomban is csatlakozott egy kis maroknyi közösség ehhez az alkalomhoz.

A gyülekezetben két asszony volt a kezdeményező, akik részt vettek a központi felkészítőn és ötleteiket megvalósítva szolgáltak. Délután öt órára várták az érdeklődőket. Lehetőség volt a gyermekek rajzaira szavazni, zimbabwei képeket nézegetni, az országról érdekességeket olvasni, öltözékükről, kultúrájukról többet megtudni és egy kisfilmet megtekinteni.

17.30-kor áhítat következett (Jn 5,2–9 alapján), melyen a 38 éve béna története volt a középpontban. Ezt követően kihirdették a rajz- és a sütiverseny eredményét. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!