Világimanappal összevont csendes nap volt Marosvásárhelyen

Világimanappal összevont csendes nap volt Marosvásárhelyen

Share this content.

Forrás: szekelyhon.ro
Marosvásárhely – Világimanapot és egyházmegyei csendes napot tartottak pénteken Marosvásárhelyen az evangélikus-lutheránus asszonyok. Immár második alkalommal tartották közösen ezt az alkalmat, lehetőséget teremtve az együttlétre, beszélgetésre, de igehallgatásra, imádkozásra is.

A Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházmegyéhez tartozó gyülekezetek asszonyai, mintegy nyolcvanan pénteken Marosvásárhelyen vettek rész egy közös alkalmon, amely keretében megtartották a női világimanapot és az egyházmegyei csendes napot is.

A házigazda Papp Noémi lelkésznő a Székelyhonnak elmondta, hogy Szatmárról, Nagykárolyból, Besztercéről, Zselykről, Nagyváradról, Nagybányáról és Kolozsvárról érkeztek Vásárhelyre az evangélikus asszonyok. A csendes napot és a világimanapot tavalytól kötötték egybe, mert voltak olyan közösségek, ahol nem ünnepelték meg az imanapot, de igény volt arra, hogy ők is bekapcsolódjanak ebbe a rendezvénybe.

A női világimanapon ugyanis a résztvevők betekintést nyerhetnek egy-egy távoli ország történelmébe, jelenébe, az ottani nők életébe. Idén a női világimanapot Zimbabwe állította össze, ahol hivatalosan biztosítják ugyan a nők és a férfiak közötti egyenjogúságot, de még mindig a többnejűség uralkodik, és a fiatal lányokat sokszor kényszerházasságba erőltetik, idősebb férfiak sokadig feleségeként.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!