Villanypásztor – Áhítatok Pilisről

Villanypásztor – Áhítatok Pilisről

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Pilis – „Hányadik VillanyPásztor-nál járunk? Már olyan sok? Melyik éneket is énekeljük? Hová tettem a Bibliát? Most jó reggelt, vagy jó estét? Mindenki vigyázzon magára!” – Ilyen, és ehhez hasonló mondatoktól hangos minden kedden délután a pilisi evangélikus gyülekezeti terem. A két lelkész, Szöllősi István Sándor és Kárnyáczki Eszter, valamint a kántor, Keveházi Márta itt veszik fel a kedd esti bibliaórát, és a csütörtök reggeli áhítatokat.

 

„Nem is volt kérdés a számunkra, hogy nem hagyjuk el ezeket az alkalmakat, így már az első héten felvettük, és kikerült a gyülekezet Facebook oldalára és a YouTube csatornájára a felvétel. Ma már a 24. videónál járunk, és felkerültek régebbi tartalmak is, a visszajelzések is rögtön jöttek. Szükségük van az embereknek az evangéliumra és a bíztatásra” – mondta érdeklődésünkre Kárnyáczki Eszter és Szöllősi István Sándor, akik a vasárnapi istentiszteleteket is felveszik és közzéteszik, de a helyi tv-ben is leadják este a felvételt (ez régebben is így volt), így az idősebb korosztály sem marad istentisztelet nélkül, ugyanis ők azok, akiket a legnehezebb elérni. „A gyülekezetünkben telefonos láncot is létrehoztunk, és az Evangélikus Élet aktuális számait és eljuttattjuk azokhoz, akik kérik. A gyülekezetünk Forrás újságának legújabb száma pedig online és papír alapon is elérhető lesz” – magyarázta a két lelkész.

„A technikai felszereltségünk nem a legjobb, videót vágni sem tudunk, és most nem is tanulunk meg. Sokszor egy egész videót újra kell venni, mert a végén elrontottunk valamit, és olyan is van, hogy egy baki benne marad. Viszont a gyülekezetünk tagjai ismernek bennünket, tudják, hogy néha hibázunk, hogy nem mindig tiszta az összes hang –de nem is ezért csináljuk ezeket a videókat, hogy tökéletes legyen, hanem hogy együtt legyünk. Hisszük, hogy bár fizikailag távol vagyunk egymástól, de az Ige összeköt bennünket” – vallották.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!