Szolgáljatok az Úrnak örömmel… – Közel, s távol – Vincze Délia ordinációja

Szolgáljatok az Úrnak örömmel… – Közel, s távol – Vincze Délia ordinációja

Share this content.

Szöveg: Hajdú Tibor
Orosháza – Ordinációs istentiszteletre került sor az orosházi gyülekezet templomában 2019. augusztus 14-én. Teológiai tanulmányai végeztével Vincze Délia állt a templom oltáránál, hogy a gyülekezet előtt megkapja a szolgálatra küldő szót és áldást, s elinduljon a lelkészi hivatás útján.

Az igehirdetést és az ordinációs liturgia szolgálatát az egyházkerület püspöke, Kondor Péter végezte, prédikációjában kiemelve azt, szolgálni annyit jelent, hogy az ember úgy tekint mindenére, amije csak van, hogy ezt mind azért kapta, hogy azzal az Urat szolgálhassa. Hozzátéve, hogy Isten az embert azzal tiszteli meg legjobban, hogy felemeli és munkatársává teszi. „Kedves Délia, légy áldott és légy áldás” – zárta prédikációját Kondor Péter püspök. A liturgiában dr. Varga Gyöngyi docens, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezetője, valamint Ördög Endre, az orosházi igazgató lelkész szolgált.

Az ordinációt követően a Confirma és a jelen levő lelkészek áldása után gyónással és úrvacsoraosztással folytatódott az istentisztelet, melynek liturgiájában már a frissen felavatott lelkész, Vincze Délia is részt vett.

Vincze Délia

1993. január 29-én, Orosházán született. Óvodai és iskolás éveit a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium intézményében töltötte. Teológiai tanulmányai megkezdéséig szülővárosában élt szüleivel és nővérével. 2012-ben költözött Budapestre, amikor felvételt nyert az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakára. Teológus évei alatt a legnagyobb örömöt az ifjúsági- és gyermekmunkában, valamint a zenélésben lelte, utóbbit a Közel zenekar tagjaként. Ezen évek alatt számos evangélikus gyülekezetbe, iskolába és különféle egyházi alkalmakra jutott el a zenekarral, s szólíthatott meg fiatalokat a zene és a beszélgetés eszközeivel is. Gyakorlati évét a Szegedi Evangélikus Egyházközségben töltötte, és 2019. szeptemberétől itt kezdi meg lelkészi szolgálatát is, ifj. Cserháti Sándor mellett.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!